Vanliga frågor om presentkort

Hur länge är jag uppe?
En presentkortsflygning är antingen ca 30 eller 60 minuter lång. Du hinner ta en del foto om du vill det.
Får jag prova på att flyga själv?
Naturligtvis! Det handlar ju om en provstart och självklart får du prova spakarna själv, men det är inget måste. Vill du bara njuta av utsikten går det lika bra.
Vad ska jag ha för kläder?
Vi brukar rekommendera att ta kläder som passar för dagens väder. Är det varmt och soligt blir det varmt i flygplanet. Ta med en keps och solglasögon, flygplanets huv är helt i plexiglas som släpper igenom ultraviolett strålning som gör dig solbränd. Men vilken sikt man har!
Kan alla mina kompisar följa med och titta?
Självklart. Ofta följer vänner och bekanta med ut till flygfältet när det är dags för flygning. Eftersom flygklubben ligger på militärt område är måste alla som följer med vara svenska medborgare. Ni får gärna ta med er fika och slå er ner i gröngräset hos oss en stund. Det finns alltid något att se!
Hur lång tid före flygningen ska jag komma?
Det räcker att du är på plats 5-10 minuter före bokad tid.
Vi har aktiviteter bokade efter flygningen. Hur lång tid tar besöket?
Vi brukar rekommendera att du avsätter minst en timme för besöket hos oss (1½ tim om du ska flyga 60 minuter). Dessutom bör du inte ha något bokat i direkt anslutning till flygningen, eftersom det kan uppstå förseningar pga annan flygtrafik, dåligt väder, osv.
Vilket väder ska det vara?
Vi flyger bara när det är tillräckligt bra väder, du ska ju få en trevlig upplevelse! Om molnen är låga, om det regnar eller om det blåser så att träden svajar - då flyger vi inte. Du bör alltid ringa oss på morgonen samma dag du ska flyga för att se hur vädret är. Telefonnumret står på presentkortet om inget annat anges.
Finns det några längd- eller viktbegränsningar?
För vår ultralätta maskin gäller att den som ska flyga får väga högst 90 kg och vara max 195 cm lång. Längre/tyngre personer kan äventyra flygsäkerheten eftersom flygplanen har en maximal startvikt som inte får överskridas. Väger du mer ta gärna kontakt med oss för att se vilka andra lösningar vi kan erbjuda.